ms.detector.media
MediaSapiens
09.10.2020 14:41
У столиці вже заповнено 70% ліжок, виділених для хворих на COVID-19, — Кличко
У столиці вже заповнено 70% ліжок, виділених для хворих на COVID-19, — Кличко
Всього в Києві для хворих на коронавірус доступні 2,5 тисячі ліжок у 20 лікарнях.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду надати міським лікарням додаткових медиків і ліжковий фонд для хворих на коронавірус, оскільки заповненість столичних медзакладів на сьогодні становить вже 70%. Про це він заявив під час брифінгу у п’ятницю.

За його словами, зараз у 20 медзакладах столиці доступні 2,5 тисячі ліжок. Однак з динамікою зростання кількості хворих, яка є на сьогодні, ліжок у комунальних медустановах Києва вже дуже скоро не буде вистачати.

«Я звертаюся до прем'єр-міністра та міністра охорони здоров’я виконати задекларовані обіцянки. І надати ліжковий фонд і фахівців для лікування хворих на коронавірус у державних медустановах, розташованих у Києві… Немає наших — не наших лікарень! Є одне завдання — надавати допомогу всім хворим на Covid-19. Система охорони здоров’я повинна працювати злагоджено і відповідально», — додав мер.

Нагадаємо, у вересні в Києві на дистанційне навчання вже перевели 188 класів у 90 школах. В Оболонському, Дарницькому та Голосіївському районах столиці чотири школи закрили на карантин.

Фото: Facebook

ms.detector.media