ms.detector.media
MediaSapiens
09.10.2020 12:49
Єврокомісія підписала ще один контракт про закупівлю вакцини від коронавірусу
Єврокомісія підписала ще один контракт про закупівлю вакцини від коронавірусу
У контракті йдеться про закупівлю 200 доз вакцини від компанії Janssen Pharmaceutica NV.

Європейська комісія затвердила ще один, третій контракт з фармацевтичною компанією Janssen Pharmaceutica NV, яка входить до групи компаній Janssen Johnson & Johnson, щодо закупівлі вакцини проти COVID-19. Про це повідомляється на сайті комісії.

У випадку, якщо вакцина виявиться безпечною і ефективною проти COVID-19, договір дозволить державам-членам закуповувати вакцину для 200 мільйонів осіб. Також контракт передбачає, що у випадку необхідності можна купити вакцину для 200 млн осіб.

Держави-члени можуть також передати вакцину країнам з низьким і середнім рівнем доходів або перенаправити її в інші європейські країни.

Вакцина від Janssen використовує технологічну платформу AdVac. Її  використовували для розробки і виробництва недавно схваленої Janssen вакцини проти Еболи, також вакцин проти вірусу Зіка та ВІЛ. Вакцина від Janssen вже проходить III фазу клінічних випробувань.

Як зазначається, рішення Єврокомісії підтримати цю вакцину засноване на надійній науковій оцінці, використовуваної технології, досвід компанії в розробці вакцин і її виробничих потужностях для поставок на всій території ЄС.

Комісія вже підписала контракт з AstraZeneca і Sanofi-GSK, а також завершила успішні попередні переговори з CureVac, BioNTech-Pfizer і Moderna.

Нагадаємо, у кінці серпня Європейська комісія підписала перший договір від імені держав-членів ЄС на закупівлю 300 млн доз вакцини від коронавірусу - у разі, якщо вакцина пройде випробування і результат буде успішним.

Фото: Pixabay

ms.detector.media