ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
08.10.2020 20:10
У Києві заблокували діяльність «ботоферми», яку спонсорували з території РФ - СБУ
У Києві заблокували діяльність «ботоферми», яку спонсорували з території РФ - СБУ
Потужності «ботоферми» використовувались окремими політичними силами для чорного піару проти опонентів.

Кіберфахівці Служби безпеки України блокували у Києві діяльність «ботоферми», яку спонсорували з території РФ. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За інформацією правоохоронців, підозрювані начебто створювали і просували фейкові акаунти у соцмережах, щоб розповсюджувати неправдиву інформацію для маніпулювання суспільною думкою напередодні місцевих виборів в Україні.

Співробітники СБ України також заявляють, що потужності вказаної «ботоферми» використовувались окремими політичними силами для чорного піару проти опонентів.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням та телекомунікаційне обладнання: 4 GSM-шлюзи ємністю 32 канали кожен, 3 сім-банки ємністю 128 каналів, 3 сім-банки ємністю 32 канали, 5 VoIP-шлюзів ємністю 32 канали. Також вилучено понад 6 тисяч SIM-карток, чорнові записи реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували матеріали провокаційного характеру.

У межах досудового слідства за ст. 258-3 Кримінального кодексу України слідчі перевіряють факти причетності до функціонування «ботоферми» представників спецслужб Росії.

Раніше СБУ блокувала діяльність ботоферми, яка поширювала деструктивну інформацію РФ та «ДНР»

ms.detector.media