ms.detector.media
MediaSapiens
08.10.2020 15:55
Сімейні лікарі незабаром тестуватимуть на коронавірус — Ляшко
Сімейні лікарі незабаром тестуватимуть на коронавірус — Ляшко
Результат буде відомий через 15-30 хвилин.

Вже найближчим часом в Україні має з’явитись масове тестування на COVID-19 за допомогою експрес-тестів на антиген. Ці експрес-тести будуть доступними у сімейних лікарів та мобільних бригад. Запустити тестування мають через два-три тижні. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише «Українська правда. Життя».

«За два-три тижні в нас має з’явитись масове тестування на найнижчому рівні. Мова про експрес-тести на антиген, які нині проходять реєстрацію і виходять на серійне виробництво. У сімейного лікаря та мобільних бригад повинні з’явитися експрес-тести на антиген, у яких чутливість і специфічність майже співпадає з тестами ПЛР», - розповів Ляшко.

За його словами, для цих тестів кров здавати не потрібно. Медики будуть брати мазок з носоглотки.

«Той самий мазок забирається з носоглотки, ставиться у пробірку, в пробірці відбувається реакція, де виділяється  РНК. Потім з пробірки рідина наноситься на тест-систему, і тест-система показує – є COVID-19 чи нема», - пояснив Ляшко.

Нагадаємо, науковці з Індії розробили недорогий і швидкий паперовий тест на коронавірус. Його для використання уже схвалив індійський регулятор. Дія тесту заснована на технології редагування генів під назвою Crispr. За оцінками вчених, тест даватиме результати менш, ніж за годину, і коштуватиме 500 рупій (близько 6,75 доларів США).

Фото: УП.Життя

ms.detector.media