ms.detector.media
MediaSapiens
07.10.2020 14:55
Facebook почала видаляти без попередження групи, пов'язані з рухом QAnon
Facebook почала видаляти без попередження групи, пов'язані з рухом QAnon
Групи QAnon прирівняли до груп воєнізованих формувань.

Компанія Facebook визнала рух теорії змови QAnon загрозою національній безпеці і почала видаляти профілі і сторінки, які з ним пов’язані в Facebook та Instagram. Про це пише Reuters.

Відтепер працівники компанії будуть ставитись до QAnon і видаляти їхні дописи і групи без попередження.

У соціальній мережі відмічають, що після того, як Facebook видалила групи і сторінки QAnon у серпні, інші групи лише збільшили кількість підписників, а деякі почали використовувати спеціальну мову кодів, зрозумілу лише для членів спільноти.

«Ми бачимо, що QAnon постійно змінюється. Вони використовують зовсім різні тези, щоб привабити нових прихильників», - відмічають у соціальній мережі.

Нещодавно прихильники QAnon поширювали нові фейки про епідемію COVID-19, а деякі стверджували, що Дональд Трамп підробив свій діагноз, щоб організувати таємні арешти.

Нагадаємо, у серпні соціальна мережа Facebook видалила 790 груп, 100 сторінок і заблокувала 300 хештегів у Facebook та Instagram, які пов’язані з прихильниками теорій змови QAnon та підтримують президента США Дональда Трампа.

Такий крок співпадає з введенням у Facebook нової політики модерації контенту. Соцмережа попереджає, що буде видаляти контент, який закликає до насилля.

Фото: AFP

ms.detector.media