ms.detector.media
MediaSapiens
07.10.2020 11:54
Трамп розсекретив всі документи з розслідування про втручання Росії у вибори
Трамп розсекретив всі документи з розслідування про втручання Росії у вибори
Він назвав цю справу «містифікацією» і «найбільшим політичним злочином в американській історії»

Президент США Дональд Трамп своїм указом розсекретив всі документи, які стосуються розслідування втручання Росії в американські вибори. Про це він написав у твіттері.

 

I have fully authorized the total Declassification of any & all documents pertaining to the single greatest political CRIME in American History, the Russia Hoax. Likewise, the Hillary Clinton Email Scandal. No redactions! https://t.co/GgnHh9GOiq

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 7, 2020

«Я в повній мірі дозволив розсекретити цілком все без винятку документи, що стосуються найбільшого політичного злочину в американській історії - російської містифікації. Це стосується і скандалу з електронною поштою Гіларі Клінтон. І ніяких виключень конфіденційної інформації!», - йдеться в повідомленні.

Президент також ретвітнул повідомлення американського консервативного політичного оглядача, конспіролога Пола Сперрі, який написав, що ФБР і ЦРУ самі вигадали історію про «змову» Трампа і Росії.

Нагадаємо, що розслідування про можливе втручання Росії в американські вибори, на яких переміг Дональд Трамп, а також можливу змову штабу Трампа з представниками РФ, тривало з 2016 по 2019 рік. Спецпрокурор Роберт Мюллер дійшов до висновку, що втручання Росії – доведений факт, але доказів змови Трампа або його команди з Росією не знайшли. Втручання Росія здійснювала через хакерські атаки, в тому числі на сервера Демократичної партії і публікацію частини даних після злому, а також через поширення дезінформації в соцмережах.

Фото: Reuters

ms.detector.media