ms.detector.media
Марина Довженко
06.10.2020 16:24
«Слуги народу» посперечались у Шустера через катастрофу АН-26
«Слуги народу» посперечались у Шустера через катастрофу АН-26
У студії програми «Свобода слова Савіка Шустера» намагались обговорювати причини катастрофи всерйоз, але закінчилось усе суперечками між представниками влади.

Учасники токшоу «Свобода слова Савіка Шустера», які представляли партію «Слуга народу», гаряче посперечалися про причини та обставини катастрофи військового літака АН-26 біля Чугуєва. Це сталося після того, як голова Харківської обласної державної адміністрації та кандидат на посаду Харківського міського голови від «Слуги народу» Олексій Кучер озвучив конспірологічну версію причин падіння літака. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 28 вересня — 2 жовтня 2020 року.

За словами Кучера, керівництво польотами не дало дозвіл на пріоритетну посадку літаку з курсантами, бо віддала пріоритет справному літаку, на якому начебто був син командувача військово-повітряних сил. Кандидат у мери Харкова розповів цю історію навіть попри те, що експерти на початку ефіру докладно розповіли , що хвилина різниці не мала значення, і що пілот проблемного літака не запрошував аварійну посадку. На пояснення експерта, льотчика-випробувача, полковника військово-повітряних сил України Олександра Лиходіда Кучер відповів: «Извините, но я вынужден публично подвергнуть сомнению вашу экспертность».

Слова Кучера розкритикувала народна депутатка і кандидатка в мери Києва від «Слуги народу» Ірина Верещук. Також із критикою виступив представник «Європейської солідарності» Михайло Забродський. Утім він теж висловив претензії до організації польоту, зокрема сказав, що в літаку було трохи більше людей, ніж мало бути, а в кабіні пілотів були «не зовсім ті люди, які мали б» — і це, мовляв, свідчить про погану якість освіти льотчиків. Зауважмо, що покладання відповідальності на владу за аварію літака було одним із ключових мотивів (про)російської пропаганди минулого тижня. Зокрема представник «Опозиційної платформи — За життя» Володимир Кацман у програмі «Пульс» на каналі «112» пов’язав катастрофу з військовим збором.

Більше про маніпуляції та тенденції у політичних токшоу читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: YouTube

ms.detector.media