ms.detector.media
MediaSapiens
06.10.2020 10:33
На коронавірус могли заразитись 10% населення Землі — ВООЗ
На коронавірус могли заразитись 10% населення Землі — ВООЗ
З початку пандемії коронавірусу в світі було офіційно зареєстровано 35,7 млн випадків.

Кількість людей, які заразились на COVID-19, може на порядок перевищувати кількість офіційно зареєстрованих випадків захворювання. На думку глави служби надзвичайних ситуацій ВООЗ Майкла Райана, на цей момент вірусом могли заразитися близько 10% населення Землі - 780 мільйонів чоловік. Про це пише Bloomberg.

Представник ВООЗ назвав цю оцінку «оптимістичною». Коментуючи другу хвилю захворюваності Райан зазначив, що зараз світ «вступає у важкий період».

Раян додав, що показники відрізняються в міських і сільських місцевостях та різних групах, але, в остаточному підсумку, розрахунки показують, що переважна більшість населення планети перебуває в зоні ризику зараження COVID-19.

З початку пандемії коронавірусу в світі було офіційно зареєстровано 35,7 млн випадків. Понад половина з них припадає на три країни - США (7,6 мільйона), Індії (6,7 мільйона) і Бразилію (4,9 мільйона). Вірус забрав життя 1,046 людей.

Нагадаємо, масової вакцинації від коронавірусу слід очікувати не раніше середини 2021 року. Такий прогноз зробила представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Маргарет Харріс.

Фото: Pixabay

ms.detector.media