ms.detector.media
MediaSapiens
05.10.2020 11:03
Twitter впроваджує новий інструмент для боротьби з фейками
Twitter впроваджує новий інструмент для боротьби з фейками
Поки що функція знаходиться на етапі тестування. Очікується, що вона повноцінно запрацює в одному з найближчих оновлень соціальної мережі.

У соціальній мережі Twitter зʼявиться нова функція Birdwatch, головне завдання якої допомогти користувачам в боротьбі з фейками та дезінформацією. Про це повідомив експерт з соціальних мереж Метт Наварра, пише видання повідомляє Engadget.

У нижньому кутку, поруч зі спливаючим меню, зʼявиться клікабельний значок у вигляді окулярів. Натиснувши на нього, користувачі зможуть глушити, блокувати або скаржитися на пост, який може поширювати фейки. Зазначений твіт проходитиме модерацію, після чого до нього буде додана примітка від соцмережі.

New Twitter feature?

‘Birdwatch’?! ????

Any guesses what it does? pic.twitter.com/1vmpZdTKLi

— Matt Navarra (@MattNavarra) September 30, 2020

До того ж, користувачі до кожного твіта зможуть додавати помітки, чому вони вважають його фейком. Це помітки можуть бути як особистими, так і публічними.

Також зʼявиться нова вкладка Birdwatch Notes, у якій користувачі зможуть відстежувати позначені твіти і роботу соцмережі з ними.

«Є дуже багато способів дезінформації. Це дуже важлива проблема і ми будемо придумувати нові інструменти для боротьби з нею», - заявили в соціальній мережі. 

Поки що функція знаходиться на етапі тестування - помічати і коментувати твіти може лише обмежена частина користувачів. Очікується, що нова функція запрацює в одному з найближчих оновлень соціальної мережі.

Нагадаємо, соціальна мережа Twitter запроваджує нові правила, спрямовані на боротьбу з дезінформацією про вибори. Згідно з новими правилами, Twitter буде маркувати або видаляти неправдиву або оманливу інформацію, спрямовану на підрив суспільної довіри до виборів або інших цивільних процесів.

Фото: Unsplash

ms.detector.media