ms.detector.media
MediaSapiens
01.10.2020 18:20
У США викрили ще один ресурс, яким керували з Ольгино
У США викрили ще один ресурс, яким керували з Ольгино
Для написання дезінформації росіяни вербували американців і платили від $50 до $75 за статтю.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) викрило «незалежне агентство новин», яким керували люди, які ймовірно причетні до втручання в президентські вибори 2016 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела у ФБР.

За даними ЗМІ, так званим «Відділом новин для громадян Америки та Європи» (NAEBC) керували люди, які пов’язані з Агентством інтернет-досліджень у Петербурзі. Воно більше відоме, як «Ольгинська фабрика тролів».

Ресурс  просував консервативні і праві ідеї, а теми варіювалися від критики на адресу кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена до критики руху Black Lives Matter.

Згідно з розслідуванням, авторам платили від $50 до $75 за статтю, гроші відправляли через онлайн-переказ. Співробітники сайту давали докладні інструкції з написання статей і тому, як вони повинні бути оформлені. Більшість авторів статей у NAEBC були американцями.

Коли Reuters зв'язалося з керівництвом ресурсу для отримання коментарів, з усіх профілів співробітників видання були вилучені будь-які згадки про нього. Facebook, Linkedin і Twitter вже заблокували всі акаунти ресурсу.

Керівник відділу розслідувань в компанії Graphika Бен Німмо зазначив, що діяльність псевдо-агентства показує, як операції по впливу Росії розвивалися з 2016 року.

«Загальна стратегія виглядає без змін: активізувати прихильників Трампа, придушити підтримку Байдена, а також максимально розколоти суспільство», - сказав він.

Нагадаємо, Держдепартамент США опублікував дослідження «Основи російської екосистеми дезінформації і пропаганди». В ньому американці проаналізували, яким чином працює кремлівська пропаганда.

Фото: Pixabay

ms.detector.media