ms.detector.media
Марина Довженко
30.09.2020 18:10
Канали Медведчука лякали українців ядерним ударом США — моніторинг
Канали Медведчука лякали українців ядерним ударом США — моніторинг
Якщо американські літаки літають над Україною, значить, скидатимуть ядерні бомби на нас, попереджають пропагандисти.

Проліт американських бомбардувальників В-52 над територією України 4 вересня викликав резонанс на інформаційних каналах, пов'язаних із «Опозиційною платформою — За життя». Ведучі цитували позицію партії, що спільні з НАТО навчання можуть викликати загострення у Чорноморсько-Каспійському регіоні. Про це йдеться в моніторингу інформаційних каналів 7-13 вересня.

Ведучий В'ячеслав Піховшек в ефірі NewsOne переказав слова неформального власника каналу Віктора Медведчука, що ця ситуація може призвести до ядерних ударів на території України. А на каналі ZIK ведучий Ростислав Сухачов запитував, чому літаки тренувалися над нашою територією — чи не збираються вони бомбардувати Україну. Ведуча ZIKа Анастасія Дайнод цікавилася, чи знав хтось, що «ці звірі» будуть перетинати повітряний простір України.

Сухачов також запитував у гостей, чи в України немає власного військово-повітряного флоту, якщо потрібно запрошувати американські літаки, аби «продемонструвати силу і міць  української  армії». Також ведуча Анастасія Дайнод стверджувала, що коли українці побачили літаки на онлайн-сервісі Flightradar, то почалася паніка.

На думку політичного експерта Юрія Дудкіна, метою польотів В-52 було виявлення сил і засобів Росії, розташовані в Криму. Але навряд чи вони щось виявили, каже коментатор, адже «росіяни теж не дураки». Спільні з НАТО навчання захищали колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос, «свободівець» Михайло Головко та шоумен Сергій Поярков, які були у студії ZIKa в меншості. 

Більше про маніпуляції та тенденції в ефірі інформаційних каналів читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Фото: Unsplash

ms.detector.media