ms.detector.media
MediaSapiens
30.09.2020 13:48
Ілон Маск відмовився робити щеплення від коронавірусу, бо «не схильний до COVID-19»
Ілон Маск відмовився робити щеплення від коронавірусу, бо «не схильний до COVID-19»
Мільярдер неодноразово ставив під сумнів небезпеку від коронавірусу.

Глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив, що він і його шестеро дітей «не схильні до ризику COVID-19». Тому він не планує вакцинуватись від коронавірусу, коли вакцина буде готова. Про це він заявив у новому випуску подкасту Sway від New York Times.

На запитання журналістки Кари Свішер про вакцину мільярдер заявив: «За великим рахунком, у нас є вірус з дуже низьким рівнем смертності і високою заразністю. Вірус з низьким рівнем ризику для молоді та високим для літніх». Через це він не бачить необхідності робити щеплення.

Під час випуску журналістка нагадала, що на початку пандемії Ілон Маск також засуджував карантинні заходи й стверджував, що влада не повинна забороняти людям виходити з дому і заарештовувати їх за порушення правил карантину. 

На думку мільярдера, самоізоляція - це «насильницьке ув'язнення» людей в їх будинках, яке «суперечить конституційним правам» громадян США. 

Раніше каліфорнійський мільярдер писав у своєму Twitter, що «Паніка через коронавірусу - це тупість», і «автомобільні аварії набагато небезпечніші, ніж поширення нового вірусу».

На багатомільйонну аудиторію Маск також повідомляв, що «у дітей за визначенням є імунітет до коронавірусу», хоча дослідження епідеміологів спростовують цю інформацію.

Не справдились і статистичні підрахунки Ілона Маска. Керівник Tesla і SpaceX прогнозував, що випадки зараження COVID-19 почнуть зменшуватися вже до кінця квітня 2020 го, а медики перебільшують кількість хворих COVID-19 для того, щоб заробити більше грошей.

Експерти пояснюють такі «антикоронавірусні» заяви Маска з тим, що пандемія погано вплинула на його бізнес, і компанії Tesla довелося закрити свої заводи на карантин.

Нагадаємо, з кінця лютого до середини липня кількість молодих людей, які захворіли на коронавірус збільшилась втричі. Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

ms.detector.media