ms.detector.media
MediaSapiens
29.09.2020 18:49
Мінцифри почало бета-тестування кількох нових документів у додатку «Дія»
Мінцифри почало бета-тестування кількох нових документів у додатку «Дія»
Йдеться про тестування свідоцтва про народження дитини, оплати штрафів ПДР і боргів за виконавчим документом.

Міністерство цифрової трансформації запустило бета-тестування свідоцтва про народження дитини, перегляд і оплату штрафів ПДР і боргів за виконавчим документом в додатку «Дія». Про це повідомляється в Telegram-каналі додатку.

Свідоцтво про народження буде доступним в додатку «Дія» в обох батьків дитини до 16 років. Як повідомляє видання AIN.UA, у додатку підтягуються документи, видані в період з 2004 по 2019 рік. 

Сьогодні у додатку з'явилася можливість переглянути і сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху.  Планується, що «Дія» буде повідомляти користувача про нові штрафи. В першу чергу йдеться про реєстрацію порушень за допомогою фото- та відеофіксації.

Додаток підтягує подробиці про заборгованості з Автоматизованої системи виконавчих проваджень Міністерства юстиції України. В «Дії» показується статус боргу: «Відкрито», «Примусове виконання», «Зупинено», «Зачинено».

Сплатити борги і штрафи за порушення ПДР можна за допомогою GooolePay, ApplePay або ввести дані платіжної карти.

Випробувати, як працюють нові функції можуть тільки зареєстровані тестувальники «Дія». Для цього потрібно перейти за посиланням по порталі «Дія», вказати прізвище, ім’я та по батькові, електронну пошту, мобільний телефон. Після цього Мінцифри надішле посилання на доступ до бета-версії. На тестування вже записали 5680 українців.

Нагадаємо, Мінцифри впроваджує електронне свідоцтво про народження дітей віком. Воно має таку ж юридичну силу, що й паперове.

Фото: Мінцифри

ms.detector.media