ms.detector.media
MediaSapiens
28.09.2020 12:29
Носіння брудної маски може стати причиною болю в горлі
Носіння брудної маски може стати причиною болю в горлі
Лікарі радять вдягати і знімати маску чистими руками.

Якщо довго не змінюючи носити одну й ту ж маску, то це може призвести до болю в горлі. Про це заявляють лікарі з Клівлендської клініки, яка за рейтингом Newsweek входить в топ-10 клінік світу. 

Сімейна лікарка Ніа В’яз пояснює, що біль у горлі можуть викликати віруси, бактерії чи збудники в довкіллі. Горло може боліти й тому, що ви перенапружили горло – забагато говорили, покричали тощо, а ще – сухе повітря, або стан, який називають шлунково-стравохідним рефлюксом.

Горло може боліти у всіх людей, але особливо вразливі до цього люди з ослабленим імунітетом, алергією та ті, хто часто використовує свій голос (наприклад, вчитель після 7 уроків).

Крім прання маски, лікарка радить обмежити кількість разів, коли ви торкаєтеся та знімаєте маску. Коли знімаєте маску, робіть це чистими руками. І коли одягаєте – теж.

Біль у горлі можна лікувати безрецептурними спреями та льодяниками. Іноді можуть допомогти антигістамінні або протизапальні ліки на кшталт ібупрофену чи ацетамінофену.

Нагадаємо, носіння масок може значно знизити вірусне навантаження під час епідемії COVID-19. Краплі осідають на масці і до дихальних шляхів долітає набагато менше життєздатних вірусних частинок. Через це значно зростає можливість перенести хворобу безсимптомно. 

Фото: Pixabay

ms.detector.media