ms.detector.media
Марина Довженко
25.09.2020 12:51
Канал Порошенка не показав відповідь Кличка на пропозицію підтримки — моніторинг
Канал Порошенка не показав відповідь Кличка на пропозицію підтримки — моніторинг
А ось канали групи Віктора Пінчука явно симпатизують чинному міському голові столиці.

5 канал повідомив, що «Європейська солідарність» підтримає Віталія Кличка на виборах київського міського голови, однак змовчав про реакцію чинного мера на «підтримку деяких політичних сил». Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за 14—20 вересня 2020 року.

Про рішення з’їзду «Європейської солідарності» 16 вересня не висувати власного кандидата на пост київського міського голови, а натомість підтримати Віталія Кличка, повідомили у праймових новинах ICTV, «Україна» та 5 канал. Зокрема 5 канал уточнив, що партія вирішила підтримувати саме цього кандидата, бо він втілює реформу, ініційовану Петром Порошенком. Натомість відеоролик, який Кличко записав у відповідь, з’явилась у новинах ICTV, «Інтера» та «України», але не 5-го, який належить Порошенку:

Кличко у своїй відповіді говорить про підтримку з боку «деяких політичних сил» і заявляє, що «УДАР» не торгується і йде на вибори самостійно.

У новинах ICTV ситуацію використали як привід зайвий раз підлестити Кличкові: «Наголосив, що багато політичних сил хочуть, аби він став їхнім мером, але він вірний тільки киянам, вдячний їм за підтримку і готовий нести відповідальність тільки перед жителями столиці». Інформацію про з'їзд  партії «УДАР» також подали лише канали групи Пінчука (ICTV і СТБ) та побіжно «Україна».

Також новини центральних телеканалів не цікавились реакцією народного депутата Олексія Гончаренка, якого «Європейська солідарність» позиціонувала і рекламувала як потенційного кандидата на пост київського міського голови. Хоча він коментував підтримку Кличка, зокрема, телеканалу «Наш».

Більше про тенденції та маніпуляції в новинах центральних телеканалів читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: krapka.club

ms.detector.media