ms.detector.media
MediaSapiens
23.09.2020 18:02
Понад 100 французьких ЗМІ підписали листа на підтримку Charlie Hebdo
Понад 100 французьких ЗМІ підписали листа на підтримку Charlie Hebdo
Серед підписантів - Le Figaro, Canal+, Radio France, Le Monde.

Понад 100 французьких видань підписали лист на захист свободи вираження поглядів, який опублікований на сайті видання Charlie Hebdo. Листа розмістили після того, як ЗМІ знову надійшли нові загрози від «Аль-Каїди» через карикатури на пророка Мухаммеда.

Серед підписантів - Le Figaro, Canal+, Radio France, Le Monde.

«Терористи відкрито називають ЗМІ мішенню... Насильство від словесного переходить до фізичного. У Франції немає такого злочину як богохульство. Захищаючи свободу богохульства, ми захищаємо свободу», - говориться у листі.

На початку вересня Charlie Hebdo знову опублікувала карикатури на Мухаммеда, через які терористи напали на редакцію в 2015-му. SITE Intelligence Group 11 вересня повідомила про нові погрози на адресу газети.

Відповідальність за атаку на Charlie Hebdo у 2015 році, в результаті якої загинуло 12 осіб, взяло на себе єменське відділення «Аль-Каїди». У липні того ж року видання повідомило, що не планує публікувати карикатури на Мухаммеда в майбутньому.

Нагадаємо, французький сатиричний журнал Charlie Hebdo присвятив обкладинку номеру Чемпіонату світу з футболу. На карикатурі зображений президент РФ Володимир Путін у танку. Гармата танка націлена на футбольні ворота, біля яких стоїть переляканий воротар.

Фото: Charlie Hebdo

ms.detector.media