ms.detector.media
MediaSapiens
23.09.2020 17:10
Прем'єр-міністр вважає, що робота шкіл у період пандемії відповідає найкращим світовим стандартам
Прем'єр-міністр вважає, що робота шкіл у період пандемії відповідає найкращим світовим стандартам
Про це Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду, відповідаючи на запитання народної депутатки Юлії Гришиної.

Навчальний процес в українських школах відповідає світовим стандартам з точки зору безпеки дітей в умовах пандемії коронавірусу. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише LIGA.Life.

«Україна працює відповідно до таких самих правил забезпечення навчального процесу, як працює більшість європейських країн. Насправді проводимо консультації постійно з нашими європейськими колегами, я особисто спілкуюся з прем'єр-міністрами інших країн», – сказав прем’єр, відповідаючи на запитання народної депутатки Юлії Гришиної. 

Представниця парламентського комітету з питань освіти Гришина стверджує, що держава не забезпечила безпеку навчального процесу у період пандемії.

«Скажіть, будь ласка, чи впевнені ви зараз, що наші діти саме у цей момент є захищеними і їхній освітній процес є безпечним? Що зробила держава для того, щоб захистити їх від ймовірної пандемії? Я вам відмові – нічого», – сказала депутатка.

Вона додала, що з галузі освіти забрали кошти у коронавірусний фонд, проте жодної копійки не повернули.

Раніше Кабінет міністрів розпорядився провести аудит Фонду боротьби з COVID-19 та перевірити, як і на що були витрачені 64,7 мільярда гривень. Проводити і контролювати аудит буде Державна аудиторська служба (ДАС).

Нагадаємо, у Києві на дистанційне навчання вже перевели 188 класів у 90 школах. В Оболонському, Дарницькому та Голосіївському районах столиці чотири школи закрили на карантин.

Фото: Вікіпедія

ms.detector.media