ms.detector.media
MediaSapiens
21.09.2020 17:10
Американський суд заблокував видалення WeChat з App Store та Play Market
Американський суд заблокував видалення WeChat з App Store та Play Market
Суддя вирішила, що видалення WeChat порушує першу поправку до конституції США, яка гарантує свободу слова і преси.

У неділю вранці, 20 вересня, суд призупинив дію розпорядження міністерства торгівлі США про видалення китайського застосунку WeChat з App Store та Play Market. Про це пише Reuters.

Мировий суддя Лорел Білер із Сан-Франциско розглянула позов користувачів WeChat. Компанія Tencent, якій належить мессенджер, просила заблокувати розпорядження міністерства на підставі першої поправки до конституції США, яка гарантує свободу слова і преси.

«Аргументи позивачів свідчать про те, що WeChat – фактично єдиний засіб зв’язку для багатьох у спільноті, не тільки тому, що Китай забороняє інші застосунки, але і тому, що у китайців з обмеженим знанням англійської мови немає інших варіантів, крім WeChat», – зазначила у своєму рішенні суддя Білер, розглянувши аргументи сторін.

Своїм рішенням Білер також заблокувала наказ міністерства торгівлі США про заборону інших транзакцій із WeChat у країні.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив громадянам США укладати угоди з китайськими компаніями ByteDance і Tencent, які володіють сервісами TikTok та WeChat. Зокрема, забороняється купівля реклами в додатках або поява TikTok або WeChat з'являться в магазинах додатків американських компаній.

На думку президента Трампа, TikTok і WeChat загрожують безпеці, зовнішній політиці та економіці США. 

Фото: Unsplash

ms.detector.media