ms.detector.media
MediaSapiens
20.09.2020 14:14
Трамп схвалив угоду про купівлю TikTok американськими компаніями Oracle та Walmart
Трамп схвалив угоду про купівлю TikTok американськими компаніями Oracle та Walmart
Раніше ByteDance відмовилася продавати Microsoft соцмережу TikTok.

Президент США Дональд Трамп заявив 19 вересня, що підтримує угоду, яка дозволить TikTok продовжувати працювати в Сполучених Штатах. Про це повідомляє Reuters.

14 серпня Трамп підписав розпорядження, яким дав китайській компанії ByteDance 90 днів на продаж TikTok. Водночас угода, оголошена в суботу, структурована як партнерство, а не як продаж.

TikTok буде належати новій компанії під назвою TikTok Global, а штаб-квартира буде розташована в США. Oracle придбає 12,5% акцій TikTok Global і збереже всі свої дані про користувачів США у своєму хмарному сховищі, щоб відповідати вимогам національної безпеки США. Ритейл-гігант Walmart заявив, що матиме 7,5% акцій TikTok Global.

За даними джерел, ByteDance володітиме 80% акцій TikTok Global, зазначає джерело. Варто враховувати, що американські інвестори в даний час володіють близько 40% ByteDance. Таким чином, ймовірно, американські інвестори Oracle, Walmart та ByteDance володітимуть, прямо чи опосередковано, близько 53% акцій TikTok Global.

ByteDance також погодилася створити 25 тис. нових робочих місць у США в TikTok, порівняно з трохи більше ніж 1 тис. зараз.

Нагадаємо, 14 вересня стало відомо, що ByteDance відмовилася продавати Microsoft соцмережу TikTok. Натомість покупцем обрали конкурента — компанію Oracle.

Указ про заборону соцмережі у США, якщо її не придбають американські компаніх, Трамп видав начебто через те, що соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

ms.detector.media