ms.detector.media
MediaSapiens
17.09.2020 14:50
Трамп може не підписати угоду про продаж TikTok у США
Трамп може не підписати угоду про продаж TikTok у США
Головну небезпеку адміністрація Трампа вбачає в тому, що компанія китайська компанія ByteDance збереже свій вплив на TikTok у США.

Адміністрація Дональда Трампа вимагає, щоб потенційний покупець активів TikTok у США придбав контрольний пакет акцій компанії, тобто 50%+1 акція. В протилежному випадку Трамп не підпише угоди між ByteDance та Oracle. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Головну небезпеку адміністрація вбачає в тому, що компанія китайська компанія ByteDance збереже свій вплив на TikTok у США. 

Крім того, Дональд Трамп заявив, що він ще поки не бачив угоди між сторонами. Він зазначив, що перш ніж підписувати угоду, потрібно ознайомитися з деталями.  

«Я ні під чим не готовий підписатися, я не бачив угоди. Нам потрібна безпека, особливо в тому, що стосується Китаю», — сказав він. 

Також він додав, що це має бути «стовідсоткова угода з точки зору національної безпеки». 

Умови угоди офіційно не розкриваються. Проте раніше Bloomberg писав, що Oracle запропонувала за TikTok $20 мільярдів — $10 мільярдів грошима і $10 мільярдів у вигляді акцій. Крім цього, протягом двох років Oracle відраховуватиме нинішньому власнику TikTok — китайській ByteDance — половину річного прибутку соцмережі.

У понеділок, 14 вересня стало відомо, що ByteDance відмовилася продавати Microsoft американський сегмент соцмережі TikTok. Натомість покупцем обрали конкурента — компанію Oracle. При цьому запланована угода не буде прямим продажем активів TikTok. Це швидше за все буде партнерство.

Раніше повідомлялось, що TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США і планувала оголосити про це 1 вересня. Однак доля угоди під питанням через рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту. Щоб угода відбулась,  ByteDance має отримати дозвіл китайського керівництва. 

На активи компанії у США було два головних конкуренти — Microsoft разом з Walmart, a також друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft — Oracle.

Нагадаємо, у серпні Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. Потім Трамп продовжив цей термін до 12 листопада. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: Pixabay

ms.detector.media