ms.detector.media
MediaSapiens
16.09.2020 11:59
Кім Кардаш'ян заморозить свої акаунти в соцмережах на знак протесту проти поширення мови ворожнечі та пропаганди
Кім Кардаш'ян заморозить свої акаунти в соцмережах на знак протесту проти поширення мови ворожнечі та пропаганди
До компанії проти розпалювання «мови ворожнечі» разом з Кім приєднались Керрі Вашингтон, Дженніфер Лоуренс, Саша Барон Коен і Марк Руффало.

Зірка американських телешоу Кім Кардашʼян розкритикувала Instagram та Facebook за поширення «мови ворожнечі» і приєдналася до низки інших знаменитостей, які закликали бойкотувати соціальні мережі, повідомляє The Guardian.

Кардашʼян заявила, що в середу заморозить свої облікові записи, і розмістила повідомлення разом з хештегом #StopHateForProfit. Актори, в тому числі Керрі Вашингтон, Дженніфер Лоуренс, Саша Барон Коен і Марк Руффало, також висловилися на підтримку кампанії #StopHateForProfit.

«Мені подобається, що я можу спілкуватися з вами безпосередньо через Instagram і Facebook, але я не можу сидіти, склавши руки, і мовчати, поки ці платформи продовжують поширювати ненависть, пропаганду і дезінформацію, створені, щоб сіяти розкол», — звернулася вона до своїх підписників.

I love that I can connect directly with you through Instagram and Facebook, but I can’t sit by and stay silent while these platforms continue to allow the spreading of hate, propaganda and misinformation - created by groups to sow division and split America apart pic.twitter.com/XkxzABn7qw

— Kim Kardashian West (@KimKardashian) September 15, 2020

Кардаш’ян додала, що дезінформація в соціальних мережах «серйозно впливає на американські вибори та підриває демократію», і закликала інших також «заморозити» свої облікові записи на 24 години в середу.

У Кардашʼян 188 мільйонів передплатників в Instagram, а її сторінку в Facebook вподобали понад 29 мільйонів осіб.

У липні найбільші світові компанії відмовилися розміщувати рекламу в соцмережах в рамках ініціативи «Зупинити ненависть заради прибутку». Серед учасників руху протесту були Ford, Adidas, Starbucks, Coca-Cola Honda, Verizon, Diageo і Unilever. Вони протестували проти відсутності регулювання реклами в соцмережах.

Після цієї акції цінні папери Facebook втратили 8% вартості. Засновник і керівник соцмережі Марк Цукерберг втратив $7 млрд статків через падіння акцій.

Нагадаємо, соціальна мережа TikTok видалила 380 тисяч відео зі США за розпалювання ворожнечі, а також заблокувала 1300 акаунтів з цієї ж причини. 

Фото: Twitter

ms.detector.media