ms.detector.media
MediaSapiens
15.09.2020 12:07
YouTube запустила свій аналог TikTok
YouTube запустила свій аналог TikTok
Бета-версію запустять найближчими днями в Індії для користувачів на Android.

Відеохостинг YouTube оголосив про запуск сервісу 15-секундних відеороликів YouTube Shorts, що має стати конкурентом TikTok. Про це повідомляється у блозі компанії.

«Ми раді повідомити, що створюємо YouTube Shorts — нову можливість для коротких відеороликів прямо на YouTube для авторів, які хочуть знімати короткі відео, використовуючи лише свій мобільний телефон», — заявили у компанії.

На початку користувачі YouTube Shorts матимуть можливість об’єднувати кілька відеокліпів, також у них буде доступ до бібліотеки пісень, яка постійно розширюватиметься. Сервіс матиме регулятори швидкості, а також таймер і зворотний відлік для зручного запису без допомоги рук.

Згідно з повідомленням компанії, бета-версію запустять найближчими днями в Індії для користувачів на Android. Під час тестування функції YouTube Shorts будуть змінювати — в залежності від побажань. Поступово новий сервіс буде доступним як для інших країн, так і для користувачів iOS.

Нагадаємо, Instagram запустив відеододаток Reels, який дозволяє знімати 15-секундні відео, накладати на них музику й ефекти, а також ділитися ними в Stories. Сервіс запустився у 50 країнах, проте ніде не вказано, де саме. У компанії зазначають, що працювати сервіс буде в країнах, де Facebook має права на використання музики. Україна до них не входить.

Фото: YouTube

ms.detector.media