ms.detector.media
MediaSapiens
13.09.2020 19:05
Розробникам «ВКонтакте» вдалося частково обійти блокування в Україні
Розробникам «ВКонтакте» вдалося частково обійти блокування в Україні
Соцмережа без перешкод працює на мобільних пристроях. Щоб зайти в «ВКонтакте» з десктопа, як раніше, потрібен vpn.

Російська соціальна мережа «ВКонтакте» на своїй офіційній сторінці для українських користувачів повідомила, що розробники поліпшили роботу проксі в мобільному додатку, завдяки чому ВК тепер можна користуватися «без обмежень». Про це пише «Українська Правда».

«Користуйтеся VK як і раніше, без жодних VPN. Ми покращили роботу проксі в мобільному додатку, тому з'єднання тепер стабільніше», - заявили розробники.

У повідомленні йдеться, що для українських користувачів відтепер немає перешкод. Мова про те, що вже не потрібно встановлювати сервіси для обходу блокування, щоб соцмережа безперебійно працювала на мобільних пристроях.

Кореспондент Mediasapіens випробував, чи справді це твердження відповідає істині. Журналісту вдалось зайти в мережу «ВКонтакте» на мобільному пристрої. При спробі зайти в соціальну мережу в десктопу видає помилку.

Спроба зайти в соцмережу з десктопа. Фото: Mediasapiens

Зайти вдалось з мобільного пристрою. Фото: Mediasapiens

Нагадаємо, 14 травня президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО «Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (cанкцій)», які передбачають продовження блокування в Україні російських інтернет-сервісів і соцмереж, а також санкції проти низки російських медійних компаній і розробників програмного забезпечення.

Санкції строком на три роки продовжено щодо ООО «Мэйл.ру груп», ТОВ «Мейл.ру Україна», ООО «ВКонтакте», ТОВ «В Контакті», на один рік – щодо ООО «Яндекс» і ТОВ «Яндекс.Україна», а також низки розробників програмного забезпечення, у тому числі «Лаборатория Касперского», «Доктор Веб», 1С та інших.

Фото: Українська Правда

ms.detector.media