ms.detector.media
MediaSapiens
11.09.2020 17:23
Міністр Степанов назвав, хто першим в Україні отримає вакцину від коронавірусу
Міністр Степанов назвав, хто першим в Україні отримає вакцину від коронавірусу
У рамках програми COVAX від ВООЗ Україна отримає вакцину для 20% населення країни, це приблизно 8 млн жителів.

Вакцину від COVID-19 першими отримають люди з так званої групи ризику - вчителі, медичні працівники, люди з захворюваннями, які послаблюють загальний імунітет (цукровий діабет, серцево-судинні захворювання). Про це  на брифінгу повідомив глава МОЗ Максим Степанов, пише Liga.net.

Міністр нагадав, що в рамках програми COVAX Україна отримає вакцину для 20% населення країни, це приблизно 8 млн жителів.

COVAX - це міжнародна ініціатива під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вона спрямована на прискорення розробки, виробництва і забезпечення рівного доступу до тестів, лікування і вакцин COVID-19.

Нагадаємо, згідно  з прогнозом ВООЗ масова вакцинація від коронавірусу розпочнеться не раніше середини 2021 року. В організації зазначили, що для переходу до масової вакцинації від COVID-19, необхідно переконатись, що вакцина достатньо безпечна на ефективна.

За даними головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, на початок вересня вже 33 вакцини від COVID-19 досліджуються клінічно, тоді як на початок серпня таких вакцин було 25.

Фото: Unsplash

ms.detector.media