ms.detector.media
MediaSapiens
10.09.2020 16:31
ByteDance домовляється з адміністрацією Трампа, щоб не продавати повністю TikTok у США
ByteDance домовляється з адміністрацією Трампа, щоб не продавати повністю TikTok у США
Компанія пішла на такий крок після рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту.

Китайська компанія ByteDance, якій належить соціальна мережа TikTok, обговорює з американським урядом можливість, яка б дозволила компанії уникнути продажу своїх активів у США. Про це повідомляє Wall Street Journal.

За даними видання, компанія пішла на такий крок після рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту. Однак поки не зрозуміло, чи захоче адміністрація Трампа піти на такий крок. 

Ситуація ускладнюється тим, що угоду про продаж компанії потрібно буде завершити до 12 листопада. 

Раніше повідомлялось, що TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США і планувала оголосити про це 1 вересня. Однак доля угоди під питанням через рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту. Щоб угода відбулась,  ByteDance має отримати дозвіл китайського керівництва. 

Сьогодні є два головні претенденти на активи TikTok — це Microsoft разом з Walmart, a також друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft — Oracle.

Нагадаємо, у серпні Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: Unsplash

ms.detector.media