ms.detector.media
MediaSapiens
10.09.2020 15:25
У соцмережах поширюють фейк, що від грипу помирають більше, ніж від коронавірусу
У соцмережах поширюють фейк, що від грипу помирають більше, ніж від коронавірусу
З початку року до 4 вересня від коронавірусу у світі померло 869306 осіб. Водночас від грипу щороку помирає від 290 тисяч до 650 тисяч осіб.

У соціальних мережах Facebook та Twitter поширювали неправдиву інформацію, що смертність від грипу перевищує смертність від коронавірусу. На фейк звернули фактчекери видання AFP.

У повідомленні, яке поширювали користувачі, говориться: «Смертність від COVID-19 без вакцини нижче, ніж смертність від грипу з вакциною». 

За даними директорки з профілактики інфекцій університету імені Джона Хопкінса Лізи Магаракіс, з початку року до 4 вересня від коронавірусу у світі померло 869306 осіб. Водночас від грипу щороку помирає від 290 тисяч до 650 тисяч осіб.

Вищу смертність від коронавірусу підтверджує і доцент статистики Філіппінського університету Пітер Джуліан Кейтон. За його даними, коефіцієнт смертності від грипу на Філіппінах складає 0,014%, від коронавірусу - 1,6%.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) ще в березні встановила, що смертність хворих на коронавірус перевищує показники смертності від грипу. За даними ВООЗ, коефіцієнт смертності від коронавірусу складає 3-4%, у грипу ці коефіцієнти не перевищують 0,1%.

Нагадаємо, алгоритми соціальної мережі Facebook сприяють поширенню фейкової інформації про здоров’я. Лише у квітні 2020 року фейкові новини набрали 460 млн переглядів.

Фото: AFP

ms.detector.media