ms.detector.media
MediaSapiens
09.09.2020 17:28
Мадуро запропонував усім кандидатам в депутати Венесуели вакцинуватись від коронавірусу «Супутником V»
Мадуро запропонував усім кандидатам в депутати Венесуели вакцинуватись від коронавірусу «Супутником V»
Перша партія російської вакцини прибуде до країни вже у вересні.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро запропонував 15 тисячам кандидатів у місцеві законодавчі органи зробити щеплення російською вакциною від коронавірусу «Супутник V», повідомляє Reuters. 

«Було б непогано ввести кандидатам, які зареєстрували для участі у виборах, російську вакцину для проведення безпечної виборчої кампанії», - заявив Мадуро.

Він додав, що у вересні російська вакцина прибуде до країни для клінічних випробувань, а в жовтні прибудуть «інші вакцини», але не уточнив, які саме.

Противники Мадуро планують бойкотувати голосування 6 грудня, бо впевнені, що воно буде сфальсифіковано на користь правлячої Соціалістичної партії.

Росія офіційно зареєструвала вакцину від коронавірусу «Супутник V» на початку серпня. Її розробив  московський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології імені М. Ф. Гамалії. 

На початку вересня розробники російської вакцини опублікували результати її початкових випробувань в науковому журналі Lancet. За даними досліджень, введення вакцини дійсно викликає імунну відповідь у всіх добровольців як мінімум на 28 день після імунізації. У тих, хто отримав два компоненти вакцин, імунна відповідь була сильнішою.

Щоправда, науковці з Італії, Франції, США та Японії сумніваються в ефективності російської вакцини «Супутник V», результати випробування якої були опубліковані у журналі Lancet.

Нагадаємо, керівництво Венесуели заявило, що країна готова випробувати російську вакцину від коронавірусу. Для цього в країні оголосили про пошук 500 добровольців.

Фото: EPA

ms.detector.media