ms.detector.media
MediaSapiens
09.09.2020 12:10
«Оскар» за найкращий фільм вручатимуть стрічкам, де буде більше жінок, представників етнічних меншин та ЛГБТ (ОНОВЛЕНО)
«Оскар» за найкращий фільм вручатимуть стрічкам, де буде більше жінок, представників етнічних меншин та ЛГБТ (ОНОВЛЕНО)
Нові правила почнуть діяти з 2024 року.

Американська кіноакадемія представила нові вимоги для картин, які претендують на премію «Оскар» в категорії «Найкращий фільм». Для інших номінацій правила залишаються без змін. Про це повідомляється на сайті кіноакадемії.

Вимоги розділені на чотири стандарти. Картина повинна відповідати як мінімум двом з них, щоб отримати «Оскар» в категорії «Кращий фільм».  

Стандарт А - екранне представлення, теми і наративи (для досягнення стандарту А фільм повинен відповідати одному з наступних критеріїв):

Стандарт В - творче лідерство та проєктна команда (для досягнення стандарту В фільм повинен відповідати одному з наведених нижче критеріїв):

Стандарт С - доступ до можливостей у виробництві (для досягнення стандарту С фільм повинен відповідати обом з наведених нижче критеріїв):

Стандарт D - розвиток аудиторії (для досягнення стандарту D фільм повинен відповідати єдиному наведеному нижче критерію):

Нові правила почнуть діяти з 2024 року. 

Кіноакадемія заявила, що стандарти розроблені для того, щоб підтримати рівне представництво різних груп населення на екрані при створенні фільму, а також відобразити різноманітність аудиторії, яка ходить у кіно.

Нагадаємо, Берлінський кінофестиваль («Берлінале») відмовляється від вручення нагород за кращу жіночу і чоловічу роль - з 2021 року більше не буде поділу по статі. 

Крім призів за кращу головну роль та роль другого плану, вручатимуть нагороди за кращий фільм, кращий сценарій, кращу режисуру, Гран-прі журі фестивалю і приз журі, а також нагороду за видатні досягнення в кіно.

Новина оновлена: у ній вказані всі нові стандарти та критерії для номінації на найкращий фільм року. 

Фото: Unsplash

ms.detector.media