ms.detector.media
MediaSapiens
09.09.2020 11:15
Випробування оксфордської вакцини від коронавірусу припинили через хворобу одного з волонтерів
Випробування оксфордської вакцини від коронавірусу припинили через хворобу одного з волонтерів
Незалежна комісія має встановити причини хвороби волонтера. Після цього випробування планують продовжити.

Фармацевтична компанія AstraZeneca, яка наразі є одним з лідерів у питанні виробництва вакцини від COVID-19, добровільно призупинила випробування своєї вакцини, повідомляє CNN.

Як повідомили в компанії, рішення було прийнято після того, як захворів один з волонтерів. Випробування припинили, щоб незалежна комісія встановила причини хвороби у добровольця.

«Це нормальний процес, який повинен бути кожного разу, коли в одному з випробувань виявляється потенційно незрозуміле захворювання. Поки його досліджують, це гарантує збереження цілісності випробувань», — йдеться в заяві AstraZeneca.

У компанії не уточнили, чи було рішення про припинення прийнято самостійно чи з ініціативи регулятора, однак додали, що для ретельного дослідження захворювання необхідно провести незалежну перевірку. Провести її планують найближчим часом.

Вакцина від AstraZeneca — одна з трьох вакцин проти коронавірусу, що знаходиться на пізній стадії клінічних випробувань. Її розробила AstraZeneca разом з Університетом Оксфорда, через це вакцину також називають оксфордською.

Випустити вакцину планували до кінця 2020 року, оскільки вона показала себе безпечною і сформувала імунну відповідь у здорових добровольців

Нагадаємо, Європейська комісія підписала перший договір від імені держав-членів ЄС на закупівлю 300 млн доз вакцини від коронавірусу — у разі, якщо вакцина пройде випробування і результат буде успішним.

Договір підписано зі шведсько-британською фармацевтичною компанією AstraZeneca. Також плануються угоди зі Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac і Moderna.

Фото: Pixabay

ms.detector.media