ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
04.09.2020 19:16
В Одесі викрили хакера, який втручався в роботу державних інформаційних систем - кіберполіція
В Одесі викрили хакера, який втручався в роботу державних інформаційних систем - кіберполіція
Він начебто підключався до бази даних однієї з державних установ та зчитував з неї інформацію.

Співробітники кіберполіції в Одесі затримали хакера, якого підозрюють у несанкціонованому втручанні в роботу державних інформаційних систем. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

За інформацією правоохоронців, 27-річний одесит, маючи заздалегідь збережені логіни та паролі доступу до облікових записів, через власний комп’ютер начебто підключався до бази даних однієї з державних установ та зчитував з неї інформацію.

Його викрили в ході розслідування кримінального провадження. Підозрюваний, як заявляють у поліції, діяв разом із іншим чоловіком, 34-річним одеситом, якого викрили в червні 2020 року. Йому правоохоронці оголосили про підозру за ч. 1, ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1, ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

27-річному фігуранту оголосили підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 1, ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше у Львівській області викрили 19-річного хакера, який викрадав персональні дані. На думку поліції, таким чином фігурант хизувався технічними знаннями серед «однодумців».

 

ms.detector.media