ms.detector.media
MediaSapiens
01.09.2020 18:38
Школи перейдуть на дистанційне навчання у разі сильного спалаху коронавірусу - Зеленський
Школи перейдуть на дистанційне навчання у разі сильного спалаху коронавірусу - Зеленський
Україна однією з перших в Європі на початку пандемії перейшла на дистанційне навчання.

У випадку значного спалаху захворювання на COVID-19 школи можуть перевести на дистанційне навчання. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Полтавську область.

«Я розумію, що школа онлайн - це не вихід, тому що для дітей головне - це спілкування, діалог і відчуття свободи. Саме таку свободу і такого спілкування ти можеш навчитися тільки в школі ... Замінити живу школу школою онлайн неможливо, хоча ми готові до такого формату, якщо буде велика хвиля COVID-19», - сказав Зеленський.

Зеленський підкреслив, що Україна однією з перших в Європі на початку пандемії ввела Всеукраїнську школу онлайн. Він додав, що уроки транслювалися по телевізору, бо не на всій території України є інтернет.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що навчальний рік почнеться 1 вересня. За його словами, це буде «нормальний навчальний рік».

«Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють», - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоровʼя оновило правила для навчання в школах в умовах пандемії. У «помаранчевих» зонах педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в «жовтих» і «зелених» зонах — просто дотримання соціальної дистанції. Але якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, то весь клас повинен йти на самоізоляцію.

Фото: Офіс президента України

ms.detector.media