ms.detector.media
MediaSapiens
01.09.2020 14:45
У російському даркнеті знайшли дані понад 7 млн американців — ЗМІ
У російському даркнеті знайшли дані понад 7 млн американців — ЗМІ
У мережу потрапила інформація про імена, дати народження, адреси та електронну пошту жителів штату Мічиган.

Дані 7,6 млн американців зі штату Мічиган були викладені в російському сегменті даркнету. У мережу потрапила інформація про імена, дати народження, адреси та електронну пошту жителів штату Мічиган,  а також індентифікаційні імена і номери виборчих округів. Про це повідомляє видання «Коммерсант».

Видання зазначає, що оголошення про доступ до бази виклав користувач під ніком Gorka9. За його словами, дані актуальні на березень 2020 року. У компанії InfoWatch підтвердили автентичність бази даних. на думку експертів, «витік» міг трапитись ще в кінці 2019 року.

Журналісти «Коммерсант» відмічають, що Gorka9 спеціалізується на зломах й продажі американських баз даних. Наприклад, на тому ж майданчику пропонують можна отримати бази даних виборців зі штатів Коннектикут, Арканзас, Флорида і Північна Кароліна. У кожному з архівів від 2 до 6 мільйонів рядків. Крім того, Gorka9 продає персональні дані 62 тисяч пацієнтів Бруклінського центру хірургії Нью-Йорка.

Опитані «Коммерсантом» експерти підкреслили слабкий захист персональних даних американців та їх регулярні витоки. Наприклад, у червні 2017 року в мережу потрапили дані майже 200 млн виборців зі США, які містили імена та адреси. Вони майже два тижні пролежали у незапароленому вигляді  на сервісі Amazon Cloud.

Нагадаємо, у відкритому доступі опинились дані 235 млн користувачів Instagram, YouTube і TikTok. В мережу потрапили дані майже 190 млн користувачів Instagram, 42 млн користувачів TikTok та майже 4 млн даних користувачів YouTube. В мережу потрапили справжні імена, адреси та аватари, кожен п'ятий запис містив або номер телефону, або адресу електронної пошти. Витік стався через незахищену базу даних.

Фото: Pixabay

ms.detector.media