ms.detector.media
Марина Довженко
31.08.2020 16:39
Ведуча NewsOne вигнала екснардепа від «Свободи» й обізвала його діркою від бублика — моніторинг
Ведуча NewsOne вигнала екснардепа від «Свободи» й обізвала його діркою від бублика — моніторинг
Конфлікт почався, коли Юрій Бублик розкритикував ведучих «Українського формату» за догоджання Медведчуку.

Колишнього народного депутата України від ВО «Свобода» змусили покинути студію політичного токшоу «Український формат» на каналі NewsOne. Причиною стала його критика на адресу ведучих токшоу, які, на його думку, догоджають Віктору Медведчуку. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу українських телеканалів за 24—28 серпня 2020 року.

У суперечці з ведучою програми Діаною Панченко політик назвав Святослава Вакарчука «патріотом, на відміну від Медведчука». Згодом, коли ведуча заперечила цю тезу, Юрій Бублик сказав ведучій, що «її ротом говорить Медведчук, а не вона». На це Панченко сказала, що «свободівець» нав’язує кліше, і за ще одну подібну фразу вона вижене його зі студії. Бублик сказав ще одну фразу і його примусили покинути ефір.

На прощання ведуча кинула«Ідіть уже, пан Бублик. Нікому ви не цікавий. Одна дірка, більше нічого». Після всього цього інші гості ефіру, політкоментаторка Олеся Яхно та нардеп від «Батьківщини» Сергій Власенко теж вирішили покинути студію. Випуск «Українського формату» за 26 серпня став першим, який телеканал NewsOne не виклав на Youtube. На думку оглядача «Детектора медіа» Ярослава Зубченка, це може бути пов’язано з тим, що за кількістю проросійських маніпулятивних висловлювань цей випуск перевершив усі попередні. Переглянути запис програми можна тут, а прочитати більше про маніпуляції та тенденції в політичних токшоу NewsOne, «1+1» та Прямого каналу — в огляді Ярослава.

Фото: Детектор Медіа

ms.detector.media