ms.detector.media
MediaSapiens
28.08.2020 17:33
На завод Tesla в Неваді планувалась кібератака. Винуватця вже затримали
На завод Tesla в Неваді планувалась кібератака. Винуватця вже затримали
Атаку планував росіянин Єгор Крючков. Він намагався підкупити одного з працівників Tesla, пропонуючи йому $1 млн.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск підтвердив, що на завод корпорації в Неваді планувалась хакерська атака. Однак співробітник компанії допоміг Федеральному бюро розслідувань (ФБР) запобігти цьому, повідомляє Reuters.

«Дуже вдячний. Це була серйозна атака», - написав Маск у Twitter, коментуючи публікацію на сайті Teslarati.

Much appreciated. This was a serious attack.

— Elon Musk (@elonmusk) August 27, 2020

Видання стверджувало, що саме Tesla була тією неназваною компанією в пресрелізі від Міністерства юстиції США, в якому говорилось про затримання росіянина Єгора Крючкова. Його заарештували і звинувачують в тому, що він намагався підкупити співробітника однієї з компаній, щоб встановити шкідливе програмне забезпечення. 

За допомогою цієї програми зловмисник сподівався отримати важливу інформацію про компанію, щоб потім вимагати в неї викуп.

За допомогу в проникненні в Tesla Крючков пропонував співробітникові компанії $1 млн. Однак працівник відмовився від такої пропозиції, натомість повідомив про неї ФБР, яке успішно відвернуло атаку.

Нагадаємо, компанія Garmin, яка виготовляє розумні годинники, фітнес-браслети і техніки для GPS-навігації, заплатила «багатомільйонний» викуп хакерам, які влаштували атаку на онлайн-сервіси компанії.

Фото: Unsplash

ms.detector.media