ms.detector.media
MediaSapiens
27.08.2020 18:50
Виконавчий директор TikTok звільнився на тлі сутичок із Трампом щодо діяльності застосунку в США
Виконавчий директор TikTok звільнився на тлі сутичок із Трампом щодо діяльності застосунку в США
На посаді він пробув біля 4 місяців.

Головний виконуючий директор TikTok Кевін Майер звільнився на тлі сутичок із президентом Дональдом Трампом щодо заборони на діяльність застосунку в США. Про це повідомляє видання The Verge.

«Ми бічимо, що політична динаміка за останні кілька місяців суттєво змінила масштаби ролі Кевіна, і будемо повністю поважати його рішення. Ми дякуємо йому за час у компанії та бажаємо йому всього доброго», - зазначили в компанії.

Майер повідомив про своє звільнення у внутрішньому електронному листі, який першим оприлюднило видання Financial Times. Генеральна директорка TikTok Ванесса Паппас тимчасово виконуватиме обов'язки також виконавчого директора.

«За останні тижні, коли політичне середовище різко змінилося, я суттєво замислився над тим, чого вимагатимуть корпоративні структурні зміни, і що це означає для глобальної ролі, на яку мене призначали. На цьому тлі, і оскільки ми сподіваємось дуже скоро досягти дозволу, я з важким серцем хотів повідомити вас усіх, що вирішив залишити компанію», - зазначив Майер у своєму листі до колег.

Майер приєднався до TikTok у травні, залишивши свою посаду керівника прямого споживчого контенту в Disney, де він керував запуском Disney Plus. 

Дональд Трамп у липні видав указ про заборону роботи TikTok в США з 15 вересня. Пізніше термін був продовжений до кінця жовтня. Уникнути блокуаання компанія може, якщо продасть свої активи в США.

Адміністрація Трампа вважає, що робота застосунку ставить загрозу національній безпеці Штатів, оскільки він може передавати персональні дані користувачів китайському уряду.

Відомо, що власник TikTok - компанія ByteDance - веде переговори про продаж своїх американських активів із Microsoft та Oracle.

ms.detector.media