ms.detector.media
MediaSapiens
27.08.2020 17:36
Фінські програмісти створили «ввічливий» шрифт для боротьби з булінгом
Фінські програмісти створили «ввічливий» шрифт для боротьби з булінгом
Сьогодні у словнику The Polite Type близько двох тисяч англійських слів та їхніх нейтральних аналогів.

Фінська IT-компанія TietoEVRY розробила особливий шрифт, який не дозволить ображати інших людей в інтернеті. Він так і називається - The Polite Type. Спеціальні алгоритми аналізують текст і замінюють образи або неетичну лексику на більш нейтральні слова. Про це йдеться на сайті розробників.

«Наша ціль - роззброювати хуліганів одним словом. Вони мають замислитись над тими словами, які вони вживають. Ми сподіваємось, що наша справа зможе допомогти у боротьбі з булінгом», - стверджує керівниця відділу комунікацій TietoEVRY Кіа Харінг.

Наприклад, слово «bitch» The Polite Type замінить на «самку собаки», «I hate you» («Я ненавиджу тебе») - на м’ягшу фразу  «I disagree with you» («Я не згоден з тобою»). Фраза «She is ugly» («Вона потворна») перетвориться в «She is not traditionally beautiful» («Вона нетрадиційно красива»). Однак у словнику шрифту поки немає ввічливого аналога слову «fuck».

Сьогодні у словнику The Polite Type близько двох тисяч англійських слів та їхніх нейтральних аналогів. Розробники запевняють, що він буде постійно поповнюватися. 

У компанії звертають увагу, що зараз понад третина переслідувань відбувається онлайн. Тому в розробці шрифту брали участь люди, які мають досвід боротьби з расизмом, а також ті, хто працює з людьми з інвалідністю.

Завантажити і використовувати шрифт можна безкоштовно.

Нагадаємо, новозеландський уряд створив соціальну рекламу, яка звертає увагу батьків на те, що дивляться і як поводяться їх діти в онлайні та як поговорити з ними про булінг, неприйнятний контент, порно.

Фото: TietoEVRY

ms.detector.media