ms.detector.media
MediaSapiens
27.08.2020 12:37
Американська компанія заявила, що її вакцина від коронавірусу показала ефективність у піддослідних різного віку
Американська компанія заявила, що її вакцина від коронавірусу показала ефективність у піддослідних різного віку
Першу фазу дослідження проводили серед пацієнтів віком від 18 до 71 року.

Американська фармацевтична компанія Moderna стверджує, що її експериментальна вакцина від коронавірусу безпечна і показала свою ефективність у всіх вікових групах, включаючи людей похилого віку, повідомляє CNN.

Першу фазу дослідження проводили серед пацієнтів віком від 18 до 71 року. Для цього їх поділили на три вікові групи: від 18 до 55 років, від 56 до 70 років і старше 71 року. Учасники отримали дві дози вакцини по 100 мг з інтервалом у 28 днів.

В усіх учасників групи виявили антитіла, які деактивують вірус, зокрема у людей старшого віку. У компанії вважають це добрим знаком, оскільки у літніх людей часто ослаблена імунна система.

Серед побічних ефектів найчастіше зазначали втомлюваність, озноб, головний та мʼязовий біль. Ці симптоми частіше за все спостерігали після другої дози вакцини, але вони зникали протягом двох днів.

Нагадаємо, 27 липня у США розпочався останній та найбільш масштабний етап тестування вакцини від COVID-19, яку розробила компанія Moderna. Її на собі випробовують 30 тисяч добровольців. Їх розділили на дві групи. Одній ввели вакцину, а іншій – плацебо, і за тим волонтери почали вести свій звичний спосіб життя. Вчені тим часом стежитимуть, у якій із груп буде найбільше випадків коронавірусу.

Фото: Pixabay

ms.detector.media