ms.detector.media
MediaSapiens
26.08.2020 14:48
Американські інвестори просять Oracle придбати активи TikTok в США
Американські інвестори просять Oracle придбати активи TikTok в США
Головною причиною звернення є близькість співзасновника Oracle Ларрі Еллісона до адміністрації Трампа.

Американські інвестори компанії ByteDance, якій належить сервіс відеошерінгу TikTok, звернулись до технічного гіганта Oracle з проханням придбати активи компанії у США. Головним аргументом для інвесторів є близькість Orecle до адміністрації Дональда Трампа. Про це повідомляє Wall Street Journal.

До Oracle звернулись два великі американські інвестиційні фонди Sequoia Capital та General Atlantic. На їхню думку, вони зможуть отримати міноритарну частину акцій в компанії, якщо TikTok купить Oracle.

Компанія Microsoft, яка до цього вважався головним претендентом на купівлю TikTok, не надав гарантій для інвесторів, які хотіли б придбати акції компанії. Тому інвестори були змушені шукати альтернативні варіанти.

Крім того, Oracle має потужні зв’язки з Білим Домом. Співзасновник компанії Ларрі Еллісон публічно підтримує Дональда Трампа і навіть проводив збір коштів на його підтримку.

Дональд Трамп також підтримав наміри Oracle придбати TikTok. На його думку, Oracle зможе впоратись з TikTok.

Нагадаємо, 15 вересня завершується 45-денний термін, який Дональд Трамп дав Microsoft на придбання активів TikTok у США. До цього періоду компанія має укласти угоду. Однак минулого тижня стало відомо, що в боротьбу за TikTok вступила друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft - Oracle. Зараз ці дві компанії є головними претендентами на придбання TikTok.

Раніше президент США Дональд Трамп розпорядився заборонити соцмережу TikTok на території країни з 20 вересня, якщо до цього її не продадуть. TikTok належить китайській компанії ByteDance. У США соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою. 

У серпні стало відомо, що американська компанія Twitter провела попередні переговори про можливу купівлю TikTok. Результати перемовин Twitter і TikTok не повідомляються. Водночас експерти кажуть, що самостійно Twitter навряд зможе здійснити таке придбання: Microsoft з капіталізацією 1,6 трлн доларів хоче купити TikTok за 10-30 млрд, а ринкова капіталізація Twitter загалом складає близько 29 млрд доларів.

Фото: vc.ru

ms.detector.media