ms.detector.media
MediaSapiens
25.08.2020 14:05
МОЗ оновило правила навчання в школах під час пандемії COVID-19
МОЗ оновило правила навчання в школах під час пандемії COVID-19
Якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, то весь клас повинен йти на самоізоляцію.

Міністерство охорони здоровʼя оновило правила для навчання в школах в умовах пандемії. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов, повідомляє «Бабель».

Учням 1—4 класів дозволять ходити в школах без медичних масок або респіраторів. Якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, то весь клас повинен йти на самоізоляцію.

У «помаранчевих» зонах педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в «жовтих» і «зелених» зонах — просто дотримання соціальної дистанції.

Антисептики повинні бути тільки на вході до шкіл. Усередині школи учні та викладачі повинні мити руки після кожного уроку.

Степанов зазначив, що зміни обговорювалися з педагогами та міжнародними партнерами. Всі правила будуть опубліковані на сайті Міністерства охорони здоровʼя найближчим часом.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко затвердив протиепідемічні заходи у закладах освіти – від позашкільних до вишів. В школах та вишах заборонять «шведський стіл», всі працівники мають бути забезпечені масками, батьків не пускатимуть у приміщення.

Фото: Unsplash

ms.detector.media