ms.detector.media
MediaSapiens
21.08.2020 21:00
Інженери встановили новий рекорд швидкості інтернету. Тепер всю фільмотеку Netflix можна скачать за секунду
Інженери встановили новий рекорд швидкості інтернету. Тепер всю фільмотеку Netflix можна скачать за секунду
Для впровадження рекордної швидкості інтернету для масового споживача не потрібно буде прокладати нові кабелі.

Інженери та науковці University College London, дослідницьких компаній Xtera і KDDI Research зафіксували новий світовий рекорд швидкості інтернету - 178 Тб / сек. Як повідомляє видання New Atlas, цієї швидкості достатньо, щоб за одну секунду завантажити всю відеотеку Netflix, пише видання New Atlas.

Такої високої швидкості вдалося досягти завдяки використанню нової технології, яка здатна передавати сигнал з частотою 16,9 ТГц, що значно збільшує пропускну здатність оптико-волоконного кабелю.

Дослідники повідомляють, що для впровадження рекордної швидкості інтернету для масового споживача не потрібно буде прокладати нові кабелі. Для цього буде достатньо встановити підсилювачі через кожні 100 км прокладеного оптико-волоконного кабелю.

Поки найвища швидкість інтернету, яка доступна для звичайних користувачів, досягає 10 Гб/сек. Така послуга доступна лише для жителів Японії, США і Нової Зеландії.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України вперше провело детальне дослідження про якість підключення українських шкіл до інтернету. Так стало відомо, що 40% (6544) шкіл не мають підключення за допомогою оптоволоконних технологій. 

Фото: Unsplash

ms.detector.media