ms.detector.media
MediaSapiens
21.08.2020 12:12
Оновлення Lightroom для iOS видалило фотографії користувачів. Повернути їх неможливо
Оновлення Lightroom для iOS видалило фотографії користувачів. Повернути їх неможливо
Lightroom на Android, Desktop і Lightroom Classic не постраждав.

Останнє оновлення Lightroom для iPhone і iPad стерло фотографії та пресети в додатку, які не були синхронізовані з хмарою. Про це повідомляє видання PetaPixel з посиланням на користувачів. Компанія Adobe підтвердила, що їх неможливо буде повернути.

Перші повідомлення про проблему з'явилися 18 серпня на форумах зворотного зв'язку Photoshop, коли додаток Lightroom на iOS оновився до версії 5.4. Користувачі з підпискою і безкоштовною версією програми скаржилися на зникнення файлів.

Один з користувачів скаржиться на Reddit, що через це втратив результат 2 років роботи редагування фото. Після двох днів переписки зі службою підтримки Adobe від отримав лише «щирі співчуття».

19 серпня Adobe офіційно підтвердила проблему і пояснила, що клієнти під час оновлення Lightroom до 5.4 на iPhone і iPad могли втратити фотографії та пресети, а також що ці файли «не підлягають відновленню». Компанія «щиро вибачаються» перед потерпілими користувачами. 

Компанія вже випустила версію 5.4.1 з виправленням помилки, але вона нічого не може зробити з втраченими даними. При цьому Lightroom на Android, Desktop і Lightroom Classic не постраждав.

Нагадаємо, 20 серпня користувачі по всьому світу повідомляли про неполадки в роботі сервісів Google - Gmail, YouTube, Drive і Docs. Користувачі не могли відправляти листи, завантажувати ролики і редагувати документи

Фото: Unsplash

ms.detector.media