ms.detector.media
MediaSapiens
20.08.2020 18:09
У мережу потрапили дані 235 млн користувачів Instagram, TikTok та YouTube
У мережу потрапили дані 235 млн користувачів Instagram, TikTok та YouTube
Кожен п'ятий запис містив або номер телефону, або адресу електронної пошти.

У відкритому доступі опинились дані 235 млн користувачів Instagram, YouTube і TikTok опинилися. За даними неурядової групи, яка займається дослідженнями питаннями кібербезпеки, Comparitech масовий витік стався через незахищену базу даних.

В мережу потрапили дані майже 190 млн користувачів Instagram, 42 млн користувачів TikTok та майже 4 млн даних користувачів YouTube. В мережу потрапили справжні імена, адреси та аватари, кожен п'ятий запис містив або номер телефону, або адресу електронної пошти.

За даними Comparitech, відповідальною за витік даних є компанія Deep Social, яка вже припинила своє існування. З цією компанією Facebook співпрацювала до 2018 року. Після того, як Facebook відібрала у Deep Social доступ до свого API, компанія припинила своє існування. Однак дані, які вона встигла зібрати, опинились в мережі.

На думку редактора Comparitech Пола Бішоффа,  ця інформація, ймовірно, буде найбільш цінною для спамерів і кіберзлочинців, які проводять фішингові кампанії.

Нагадаємо, фахівці з кібербезпеки Ноам Ротем і Ран Локарєв з vpnMentor виявили витік даних з додатків для знайомств. Про це йдеться на сайті організації.

Всього дослідникам вдалося виявити у відкритому доступі 20 мільйонів файлів вагою 845 гігабайт. Серед них були фото, відео, відомості про оплату за секс-послуги. Також серед файлів була інформація про імена, дати народження та електронні пошти користувачів.

ms.detector.media