ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
19.08.2020 21:14
РНБО попереджає про підготовку кібератак на органи держвлади України з боку РФ напередодні Дня Незалежності
РНБО попереджає про підготовку кібератак на органи держвлади України з боку РФ напередодні Дня Незалежності
Зокрема, фахівці відзначають активізацію хакерського угруповання Gamaredon, за яким стоять спецслужби Російської Федерації.

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України (НКЦК при РНБОУ) виявив ознаки підготовки до масштабної скоординованої атаки на органи державної влади України та об’єкти критичної інфраструктури напередодні Дня Незалежності. Про це повідомляється на сайті РНБОУ.

Зокрема, фахівці попереджають про активізацію хакерського угруповання Gamaredon, за яким стоять спецслужби Російської Федерації.

Під час останніх спроб атак використовувалися шкідливі вкладення, які імітують документи державних органів влади, у томі числі, Служби безпеки України. Хакери розсилають шкідливі документи електронною поштою, і після їх відкриття користувачами отримують доступ до систем та мереж державної установи.

Наразіусі суб’єкти сектору безпеки і оборони, які забезпечують кібербезпеку у різних сферах, працюють у постійному режимі відслідковування, запобігання і відбиття кібератак.

Нагадаємо, за даними РНБО, у 2020 році в Україні вже зафіксували близько 1 млн кібератак.

ms.detector.media