ms.detector.media
MediaSapiens
18.08.2020 18:13
Білоруське державне інформагентство використало фото з Барселони для ілюстрації протестів в Білорусі
Білоруське державне інформагентство використало фото з Барселони для ілюстрації протестів в Білорусі
Оригінальне фото було вперше опубліковане в замітці Reuters у жовтні 2019 року.

Білоруське державне інформаційне агентство «Белта» опублікувало в телеграм-каналі відео про мітинги в Білорусі. В цьому відео використали фото з акції протесту в Барселоні в 2019 році. На це фото звернули автори Telegram-каналу «Чай з малинавым варэннем».

Відео, яке триває 1 хвилину, на думку його авторів, має показати «зворотній бік» протестів. Для його створення навмисно відбирались найжорстокіші кадри протистоянь. Автори називають протестувальників «покидьками» і звинувачують у «продажності».

На 29 секунді ролика з’являється фотографія з Барселони. За даними видання TJournal, оригінальне фото було вперше опубліковане в замітці Reuters 17 жовтня 2019 року.

Відео, опубліковане агентством «Белта», вперше поширив анонімний канал у Telegram «Желтые сливы». Він має близько 28 тисяч підписників і публікує інформацію, яка вигідна білоруській владі. Протестувальників канал називає «погромниками» та «провокаторами».

Нагадаємо, 13 серпня низка українських ЗМІ поширили інформацію про те, що опозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тіхановська дала в КДБ свідчення проти членів свого штабу. Цю новину опублікували УНІАН«Українська правда»«НВ»Gazeta.ua та інші.

Цей вкид ще 11 серпня опублікувало російське інформаційне агентство з назвою «Асоціація освіченого патріотизму» з девізом Путіна «У Росії немає меж».

Фото: Reuters

ms.detector.media