ms.detector.media
MediaSapiens
18.08.2020 14:33
Інформація про співробітницю Академії МВС, яка била протестувальників, виявилась фейком
Інформація про співробітницю Академії МВС, яка била протестувальників, виявилась фейком
Насправді дівчина ще з весни 2020 року не працює в департаменті охорони МВС. Крім того, вона ніколи не була в СІЗО на Окрестина, де катували затриманих.

У соціальних мережах Facebook та Twitter поширювали інформацію про те, що викладачка Академії МВС Білорусі, дворазова призерка чемпіонату Європи з самбо Христина Казаной нібито знущалась з затриманих у СІЗО на вулиці Окрестина в Мінську. На фейк звернули увагу журналісти видання «Медуза».

Фейк почав поширюватись після того, як один з учасників протестів Дмитро Моргунов розповів TUT.by про співробітницю Фрунзенського райвідділу МВС «Христину», яка знущалась з затриманих. За його словами, вона була білявкою.

«Вона ходила, розсовувала чоловікам ноги і прицільно, по-садистськи, била палицею в пах. Била по яйцях і примовляла: «Бидло!», - розповідав Моргунов.

Після цього користувачі соціальних мереж почали шукати серед співробітників МВС блондинку на ім'я Христина. Під ці критерії підходила Христина Казаной. Після цього її фотографії, а також посилання на профіль в соціальній мережі Instagram почали масово поширювати в соціальних мережах. 

#ДляГааги
А вот и нашумевшая Кристина-именно она жестко пытала пах мужчин(била дубиной в пах),избивала и пытала женщин...
Кристина Казаной- прапорщик депортамента охраны Центрального района Минска. Самбистка. Именно она избивала и пытала людей.
Уверен, она от расплаты не уйдёт! pic.twitter.com/o9WmLDSJyY

— Robert B ❌ (@RobertBik) August 16, 2020

Дівчину описували як прапорщика департаменту охорони МВС, називали «мерзотою», «інквізицією» і «ментовською садисткою», «відьмою». Подекуди ці дописи набирали по 500 поширень і більше. Після цього дівчині в приват почали писати погрози.

16 серпня Христина Казаной опублікувала в Instagram відеозвернення, в якому заявила про цькування, погрози і образи. У ролику дівчина заявила, що з весни 2020 року не працює в департаменті охорони МВС. Зараз вона викладає фізичну підготовку в Академії МВС.

«Я отримала важку травму під час змагань. Вже навіть це доводить, що я ніяк не могла бути в цьому ОМОНі на Окрестина. Мене б туди просто не взяли на роботу. У мене розрив ока і заборонені серйозні фізичні навантаження. Мені заборонено когось бити», - розповіла Христина.

Переглянути цей допис в Instagram

Помогите, пожалуйста, распространить это видео! Каждый человек, которого хоть раз в жизни невинно обвиняли, меня поймёт. Люди, вы же не звери! За что вы травите меня и мою семью???? Помните, что каждый человек будет отвечать перед Господом Богом, если не перед человеческим судом! Моя совесть будет чиста...а ваша?

Допис, поширений Кристи Казаной (@kristyusha_kazanoy)

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За попередніми результатами, Олександр Лукашенко здобув понад 80%, а кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська — близько 10%. Проте вона відмовилася визнавати офіційні результати виборів і закликала людей протестувати.

У різних містах країни розпочалися протести, які влада жорстоко придушує, застосовуючи водомети, світло-шумові гранати та гумові кулі. 

З дня виборів у Білорусі були перебої з інтернетом, роботою соціальних мереж і месенджерів, а також і великих інтернет-медіа. Чинний президент Олександр Лукашенко стверджує, що інтернет у країні вимкнули нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 

12 серпня доступ до соціальних мереж, месенджерів, пошукових систем, місцевих та іноземних видань частково відновили. 

Фото: Instagram

ms.detector.media