ms.detector.media
Марина Довженко
15.08.2020 18:27
У липні «1+1» став третім за кількістю матеріалів з ознаками замовності — моніторинг
У липні «1+1» став третім за кількістю матеріалів з ознаками замовності — моніторинг
Ще в червні канал мав найчистіші новини серед аналізованих приватних мовників, але партії «За майбутнє» потрібен піар.

У липні моніторинг «Детектора медіа» зафіксував у праймових випусках новин каналу «1+1» 16 матеріалів з ознаками замовності. Це третій показник після «України» та «Інтера», які незмінно видають в ефір найбільше підозрілих матеріалів. Найчастіше матеріали з ознаками замовності на «1+1» були присвячені партії «За майбутнє». Про це йдеться в підсумках моніторингу новин всеукраїнських телеканалів за липень 2020 року.

У червні на «1+1» вийшло лише п’ять підозрілих матеріалів, і канал мав найнижчий показник серед комерційних каналів (краще тільки суспільний мовник, у новинах якого матеріалів з ознаками замовності немає взагалі).

У липні, окрім близької до власника «1+1» Ігоря Коломойського партії «За майбутнє», якій присвятили шість матеріалів, окремі сюжети виходили в інтересах компанії «Укрнафти» і курорту «Буковель» (також сфера інтересів Коломойського), Володимира Зеленського і самого медіахолдингу «1+1».

Ще три матеріали в новинах «1+1» були спрямовані проти бізнесмена Бориса Кауфмана, з яким в Ігоря Коломойського давній конфлікт. У матеріалах у негативному світлі показували компанію «Тедіс Україна», дистриб’ютора тютюнової продукції, яка належить Кауфману.

У 2019 році проти бізнесмена за заявою компанії Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова «Акютел ЛТД» поліція відкрила провадження за часттиною 4 статті 190 Кримінального кодексу (шахрайство в особливо великих розмірах). Претензіїі стосувалися продажу журналу «Фокус» у 2013 році.

Більше про тенденції та маніпуляції в теленовинах у липні читайте в нашому огляді.

ms.detector.media