ms.detector.media
MediaSapiens
14.08.2020 17:52
Instagram посилить боротьбу з ботами і вимагатиме документи у власників підозрілих акаунтів
Instagram посилить боротьбу з ботами і вимагатиме документи у власників підозрілих акаунтів
Якщо власник акаунту відмовиться підтверджувати свою особу, Instagram обмежить можливості сторінки або зовсім видалить її.

Соцмережа Instagram  вносить зміни у свою політику - відтепер вона буде  запитувати у власників «потенційно підозрілих» акаунтів документи для підтвердження особи. Про це повідомляється у блозі компанії.

«Наша мета - щоб контент створювали реальні користувачі, а не боти і підозрілі акаунти. Тому відсьогодні ми будемо в таких акаунтів просити документи, щоб вони могли підтвердити свою особу. Так ми зможемо краще зрозуміти, коли користувачі намагаються ввести своїх підписників в оману. Це дозволить гарантувати безпеку нашої спільноти», — пояснили в Instagram.

Зміни торкнуться невеликої частини користувачів. Наприклад, ідеться тільки про ті облікові записи, які беруть участь у скоординованій «неприродній» поведінці (боти). Також це може бути в тих випадках, коли більшість підписників акаунту знаходяться в іншій країні.

У довідковому центрі Instagram йдеться, що документ може бути державного зразка або виданий недержавною організацією. У деяких випадках може знадобитися селфі.

«Нас не цікавить уся конфіденційна інформація у вашому документі, яка не потрібна для перевірки (наприклад, ідентифікаційний код або номер соціального страхування). Перш ніж відправляти фото документа, прикрийте непотрібну нам інформацію», — пояснили в компанії.

Після перевірки акаунт працюватиме у звичайному режимі. Документи, які користувач надішле, автоматично видалятимуться через 30 днів. Якщо власник акаунту відмовиться підтверджувати свою особу, Instagram обмежить можливості сторінки або зовсім видалить її.

Нагадаємо, проти компанії Facebook подали колективний позов, у якому технічного гіганта звинувачують, що додаток Instagram збирав біометричні дані користувачів без їхнього відома. 

Позивачі вимагають від соціальної мережі компенсувати збитки 100 млн користувачів. Згідно з законодавством штату Іллінойс, кожен з них має право на компенсацію від $1000 до $5000. Якщо суд вирішить задовольнити позов, то Facebook повинен буде заплатити від $100 млрд до $500 млрд.
Фото: Unsplash
ms.detector.media