ms.detector.media
MediaSapiens
14.08.2020 14:02
Facebook та власник Snapchat вели переговори щодо купівлі аналога TikTok - ЗМІ
Facebook та власник Snapchat вели переговори щодо купівлі аналога TikTok - ЗМІ
Однак компанії поки що відмовились від ідеї придбання Dubsmash.

Компанії Facebook та Snap Inc (власник месенджера Snapchat) провели переговори щодо купівлі додатку для обміну відео Dubsmash, аналога TikTok. Про це із посиланням на видання The Information повідомляє Reuters.

За даними видання, в ході переговорів обговорювалася вартість угоди в сотні мільйонів доларів. Однак компанії поки що відмовились від ідеї придбання Dubsmash.

«Ми захоплюємося командою, але не ведемо активних переговорів про придбання», – сказав представник Snap.

Новини про ймовірну покупку Dubsmash з’явилася через кілька днів після того, як президент США Дональд Трамп пригрозив заборонити TikTok, якщо не буде досягнуто угоди з Microsoft протягом 45 днів.

Мобільний  додаток Dubsmash було створено у 2014 році в Німеччині. За його допомогою користувачі можуть створювати відео і обмінюватись ними в соціальних мережах. Як і в TikTok, Dubsmash дозволяє накладати на відео різні візуальні та звукові ефекти.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп розпорядився заборонити соцмережу TikTok на території країни з 20 вересня, якщо до цього її не продадуть. TikTok належить китайській компанії ByteDance. У США соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою. Найвірогідніший претендент на покупку - американський IT-гігант Microsoft. 

У серпні стало відомо, що американська компанія Twitter провела попередні переговори про можливу купівлю TikTok. Результати перемовин Twitter і TikTok не повідомляються. Водночас експерти кажуть, що самостійно Twitter навряд зможе здійснити таке придбання: Microsoft з капіталізацією 1,6 трлн доларів хоче купити TikTok за 10-30 млрд, а ринкова капіталізація Twitter загалом складає близько 29 млрд доларів.

Фото: Facebook

ms.detector.media