ms.detector.media
MediaSapiens
14.08.2020 11:58
Російські хакери розробили шпигунський софт для Linux - ФБР
Російські хакери розробили шпигунський софт для Linux - ФБР
Якщо програма Drovorub потрапить на комп’ютер жертви, то вона діє приховано, через це її складно виявити.

Російські хакери, які працюють на військову розвідку Росії, написали шпигунську програму Drovorub для застосування на комп'ютерах з операційною системою Linuх, повідомила прес-служба Федерального бюро розслідувань США.

Якщо програма потрапить на комп’ютер жертви, то вона може самовільно завантажувати і вивантажувати файли, виконувати довільні команди, переадресовувати трафік у мережі. Крім того, вона діє приховано, через це її складно виявити.

За даними американців, програмний комплекс розробили в тому ж відділі розвідки РФ, який пов’язаний з хакерськими угрупованнями Fancy Bear, Strontium і APT 28.

У звіті зазначається, що Linux найчастіше використовують для комп’ютерних серверів. Крім того, саме ця операційна система найчастіше стоїть на комп’ютерах співробітників служб безпеки, в тому числі і ФБР.

Нагадаємо, хакери змогли отримати доступ до офіційних комп’ютерів канцлера Німеччини Ангели Меркель, у яких зберігалося листування її офісу а також листування одного з членів Бундестагу. Слідчі переконані, що за зламом, який стався ще у 2015 році, стоїть секретна військова служба Росії.

Фото: Unsplash

ms.detector.media