ms.detector.media
MediaSapiens
13.08.2020 17:55
Ілона Маска попросили відправити Лукашенка на Марс
Ілона Маска попросили відправити Лукашенка на Марс
Блогери з популярного каналу в Telegram пропонують відібрати в Лукашенка автомобіль Tesla.

Засновник компанії Tesla, відомий американський бізнесмен Ілон Маск у соцмережі Twitter запропонував допомогу Білорусі, де вже п'яту добу тривають протести.

Користувачі соцмереж активно просять іноземних зірок поширювати інформацію про події у Білорусі на свою аудиторію. З таким же проханням у Twitter звернулися до Маска. Він відповів: «Шкода це чути. Чим ми можемо вам допомогти?».

У відповідь Маску запропонували публічно підтримати мітингувальників, як, наприклад, це вже зробив Джаред Лето - актор і лідер американської рок-групи Thirty Seconds to Mars.

Були й більш екзотичні варіанти. Наприклад, відправити Лукашенка на Марс. А ось білоруський Telegram-канал «Чай з малинавым варэннем» запропонували інший вихід - забрати у Лукашенка автомобіль Tesla.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За попередніми результатами, Олександр Лукашенко здобув понад 80%, а кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська — близько 10%. Проте вона відмовилася визнавати офіційні результати виборів і закликала людей протестувати.

У різних містах країни розпочалися протести, які влада жорстоко придушує, застосовуючи водомети, світло-шумові гранати та гумові кулі. 

11 серпня Світлана Тіхановська покинула Білорусь і прибула в Литву. Протести у країні тривають.

З дня виборів у Білорусі були перебої з інтернетом, роботою соціальних мереж і месенджерів, а також і великих інтернет-медіа. Чинний президент Олександр Лукашенко стверджує, що інтернет у країні вимкнули нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 

12 серпня доступ до соціальних мереж, месенджерів, пошукових систем, місцевих та іноземних видань частково відновили

Через перебої з інтернетом головним джерелом інформації про протести в Білорусі стали канали в Telegram.

Білоруське телебачення необ'єктивно висвітлює протести в країні, а також не показує кадрів жорстоких побиттів і затримань протестувальників. На трьох державних білоруських телеканалах - «Беларусь 1», «Беларусь 24» і СТВ - у випусках новин протестувальників називали «п’яницями», «алкоголіками», «наркоманами», яким протистоять «сили правопорядку».

13 серпня в Мінську пройшли мітинги біля Белтелерадіокомпанії та державного каналу ОНТ. Мітингувальники вимагали правди від державного ТБ.

Фото: Unsplash

ms.detector.media